joi, 4 decembrie 2014

Lecție de viata I

   E tare greu sa luptam cu obiceiurile proaste.
Citisem zilele trecute un experiment făcut de Will Bowen, care a propus ca sa ne schimbam viata prin simplu fapt ca sa purtăm o brățară violet. Culoarea aceasta fiind stimulatoare pentru sistemul nervos și simbolizând înțelepciune. Punând aceasta brățară trebuie 21 de zile sa ne abținem de la: bârfe, critica, nemulțumiri, gânduri negative, reproșuri etc. In cazul în care încălcăm regulamentul și nu ne abținem, mutam brățara pe cealaltă maina și începem din nou sa numărăm zilele. Continuam acest experiment până când această brățară va sta pe o mână timp de 21 de zile. Apropo, de ce 21 de zile? Pentru că anume de atâtea zile avem nevoie ca obiceiul să se tipărească în subconștient (citit în cartea "Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul" de Robin S. Sharma.
Efectul unui astfel de experiment este uimitor, astfel încât oamenii:

  • schimbă destul de mult modul de a gândi și judecă chiar începând cu momentul când deschide dimineață ochii și înțelege că nu are voie să fie negativ, să se plângă. De aceea practic e obligat să vadă pozitivul din el și cei din jurul lui.
  • crește autocontrolul. Învață zi de zi.
   Acest experiment ne va face să cunoaștem și să învățăm multe lucruri despre noi, despre gândirea noastră și despre stilul nostru de viață
Sunt sigură că o să fie greu de la început și brățara nu se va ține pe mult timp pe o mână, dar ce poate fi mai frumos ca renunțarea la acest "viciu" de a ne plânge şi trezi programându-ne la o zi proastă sau nereușită.. Eu vreau ca pentru început, timp de câteva luni să lupt cu pesimismul și nemulțumirea.
   Mai încearcă cineva?
Stefany

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu